FINANCE

Co je dobré vědět o financích a půjčkách?

Hlavní strana > Finance > ČLÁNKY

Jak ušetřit peníze z výplaty

Odhalte osvědčené tipy pro snižování výdajů, jak ušetřit peníze z výplaty a zvyšování úspor. Objevte, jak efektivně spravovat finance s našimi jednoduchými a účinnými metodami.

Co je bonita a proč je důležitá

Co je bonita, proč je tak důležitá při získávání úvěrů a jak ji můžete zlepšit. Jaké faktory ovlivňují vaše kreditní skóre a jaké kroky podniknout pro lepší finanční zdraví a výhodnější úvěrové podmínky.

Kreditní skóre: Rozhodující faktory pro úspěch vaší půjčky

Pochopení kreditního skóre a bonity je klíčové při žádosti o půjčku. Jak tyto faktory ovlivňují schopnost získat úvěr a jaké podmínky můžete očekávat?

Kontokorentní úvěr: Jak efektivně využít kontokorent

Objevte strategie pro zodpovědné a efektivní využívání kontokorentu, které vám pomohou udržet finanční stabilitu a vyhnout se dluhovým pastem.

Revolvingový úvěr, aneb flexibilní půjčka

Čerpejte opakovaně finanční prostředky do určeného limitu. Jak funguje moderním nástroj, který nabízí jedinečnou flexibilitu a pohodlí?

Jak si vybrat nejvýhodnější půjčku: Kompletní průvodce

V dnešní době je nabídka finančních produktů velmi široká a vybrat si tu nejvýhodnější půjčku může být pro mnohé složitou úlohou. V tomto komplexním průvodci se dozvíte, na co si dát pozor při výběru půjčky, abyste učinili nejlepší možnou volbu pro vaši finanční situaci.

Refinancování půjček: Kompletní průvodce

Refinancování půjček je klíčovým finančním rozhodnutím, které může vést k úsporám na úrocích a zlepšení vaší finanční situace. Ucelený pohled na to, kdy se refinancování půjček vyplatí a jakým způsobem ho efektivně realizovat.

Trendy a budoucnost finančního trhu v oblasti půjček

V posledních letech jsme svědky zásadních změn v oblasti poskytování půjček. Od bankovních úvěrů po nebankovní půjčky, finanční trh se neustále vyvíjí. Jaké jsou současné trendy a odhad, jakým směrem se bude finanční trh ubírat v budoucnosti?

Jak úvěrová historie ovlivňuje schválení půjčky

Úvěrová historie hraje klíčovou roli při rozhodování o schválení půjčky. Jaký je její význam a jak ovlivňuje vaše šance na získání půjčky. Dbejte ma svůj záznam finančních transakcí a chování.

Jak se vyhnout podvodům a nevýhodným půjčkám

Důležité informace, které vám pomohou zjistit,na co si dát pozor při výběru půjčky. Poradíme jak rozpoznat a vyhnout se podvodným půjčkám, a jak se chránit před nevýhodnými podmínkami.

Co je to RPSN?

RPSN je zkratka pro Roční procentní sazbu nákladů. Jedná se o ukazatel, který vyjadřuje celkové náklady spojené s úvěrem nebo půjčkou. RPSN zahrnuje nejen úrokovou sazbu, ale také další poplatky a náklady spojené s půjčkou.

Půjčky pro méně bonitní klienty bez doložení příjmu

V populaci se najdou lidé, které mají nižší příjmy než je průměr, ale rádi by si půjčili třeba na bydlení nebo prostě peníze potřebují hned a nechtějí čekat. I pro ty co nemají nikterak vysoké příjmy, existuje na trhu řada půjček.

Jste nezaměstnaní? Zaregistrujte se na úřadu práce

V době, kdy jste bez práce, se můžete zaevidovat na úřadu práce, kde vám za splnění daných podmínek poplynou určité výhody.

Běžný bankovní účet

Běžný účet slouží k pohodlné realizace bankovních operací s finančními prostředky. Prostřednictvím běžného účtu může klient provádět platební styk - přijímat a odesílat peněžní prostředky, nastavit si trvalé platby, platit v obchodech pomocí platební karty nebo v případě nedostatku peněz využívat předem schválený kontokorent, s možností jít do mínusu.

Co lze považovat za pravidelný příjem?

Pravidelný měsíční příjem je rozhodující pro získání nebankovní půjčky nebo bankovního úvěru. Na základě výše příjmu se posuzuje úvěruschopnost žadatele i to, na jak vysokou částku půjčky může klient dosáhnout. Jednoduše řečeno čím vyšší a stabilnější příjem klient má, tím je šance získat výhodnou půjčku větší.

Jak zjistit, kde všude dlužíte?

Pokud jste v minulosti nepřebírali zásilky od věřitelů, ale nyní jste konečně vzali odpovědnost do svých rukou, poradíme vám, jak získat zpět přehled o svých závazcích.

Kam investovat ušetřené peníze?

Stojíte před otázkou, kam investovat volné finanční prostředky? Nenechte je ležet ladem na běžném účtu a nalezněte vhodný finanční produkt nebo investici, která vám přinese výnos. Přinášíme vám tipy, z nichž si vyberou drobní i větší investoři. Pokryjete s nimi míru inflace a získáte zajímavé zhodnocení.

Jak zvýšit bonitu a získat lepší půjčku?

Co si ale představit pod pojmem „bonita“ a jak ji zvýšit, abyste získali úvěr a nebyli jste pro finanční společnost rizikovým klientem a dostali tak lepší půjčku?

Uvažujete o půjčce na vánoční dárky?

Během celého roku přicházejí situace, kdy jsou výdaje nad rámec rodinného rozpočtu. Ideální je nemít žádnou půjčku, ale jsou období v roce, kdy je potřeba peněz větší - tím obdobím jsou hlavně Vánoce.

Bankovní či nebankovní konsolidace půjček?

Sloučení půjček můžete provést u banky či nebankovní společnosti. Jakou ve Vašem případě zvolit konsolidaci?

Jak poznat podvodnou půjčku?

Na první pohled mohou vypadat nabídky půjček věrohodně, ale je třeba obezřetnosti. Podle určitých znaků můžete lehce rozpoznat, zda jde o nabídku seriózní nebo o podvodnou půjčku.

Změny v půjčkách od prosince 2016

Od 1. prosince 2016 vstupuje v účinnost nový zákon o spotřebitelském úvěru č. 257/2016 Sb. Jaké změny to přinese spotřebitelům a poskytovatelům půjček a zpřísní se podmínky pro získání úvěru?

Jak se posuzuje bonita žadatele?

Poskytovatelé se při poskytování úvěrů vystavují určitému riziku, že dlužníci nebudou své závazky hradit včas a zjišťují bonitu. Víte ale, co si pod bonitou představit, proč ji poskytovatelé zjišťují a jak ji posuzují?

Jak správně používat kontokorent?

Jak správně používat kontokorent, abyste zaplatili na úrocích co nejméně?

Jak hospodařit s financemi?

Zoufáte si nad tím, že každý měsíc nevyjdete s penězi? Naučte se hospodařit s rodinnými financemi a vytvořte si rezervu.

Bezplatná poradna při finanční tísni

Jste zadlužení a nevíte si rady jak postupovat, aby jste se vyhnuli exekuci? využijte služeb bezplatné poradny.

Jak se zbavit dluhů?

Připadá vám, že většina vašich příjmů padne na splátky a nevíte, jak z toho ven? Zbavte se jednou provždy dluhů – přinášíme cenné rady, jak na to!

Jak předcházet rizikům půjček

Co byste měli vědět než si o půjčku požádáte. Jaká jsou rizika a jak jim předcházet.

Srovnání půjček ONLINE

Připravili jsme pro vás přehledné srovnání půjček, kde naleznete přehledně jednotlivé parametry a dostupnost půjčky.

Půjčka bez úroků?

Při správném používání kreditní karty můžete využívat až 55 dní bezúročného období. Navíc vám kreditka peníze nejen ušetří, ale také vydělá.

Nezvládáte své dluhy?

Přerůstají vám vaše dluhy přes hlavu? Uvažujte o oddlužení. Legálně se zbavíte až 70 procent vašich závazků.

Záznam v registru vám zkomplikuje půjčku

Poskytovatelé půjček prostřednictvím zájmových sdružení, provozují registry dlužníků. Jedná se o databáze informací, do kterých každý člen sdružení může nahlížet a také do něj zapisovat informace o svých dlužnících.

Nejvýhodnější půjčka na bydlení

Máte v plánu pořídit si vlastní bydlení, ale nemáte dostatek svých financí? Právě k tomuto účelu slouží hypotéka, která je nejvýhodnější formou, jak nejlépe získat vlastní bydlení.

Slovníček pojmů z oblasti hypoték

Nevíte přesně co které pojmy znamenají? Připravili jsme slovníček pojmů z oblasi hypoték, který vám vše objasní.